Tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinontwerp voor uw bedrijf of instelling

Bij Liemers Hendriks worden tuinplannen ontworpen voor diverse omgevingen, zoals bijvoorbeeld voor een kantoortuin anno 2019. Wij streven ernaar om de unieke eigenschappen van de locatie, gebruikers en het programma van eisen een goede start te laten zijn voor een innovatief en passend tuinontwerp. Een ontwerp dat als visueel visitekaartje dient voor uw klanten en bezoekers.
Als erkende hovenier zorgen wij bij bedrijven, instellingen en overheden voor een groene eerste indruk.  Elke tuin – groot of klein, verdient aandacht. Een goed ontworpen tuin is van onschatbare waarde; het vergroot uw leefruimte en werkplezier.
Voor het maken van een goed plan doorlopen wij verschillende fasen:

Tijdens een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat uw tuinwensen zijn. Wij bespreken de functionele overwegingen; hoe wilt u de tuin gebruiken en welke functie heeft hij? Waar komen de kantoorvakken, de plantenborders, parkeerplekken of andere groenvoorzieningen? Door middel van beelden brengen wij uw voorkeuren in kaart. Wat vindt u mooi en wat niet? We bespreken ideeën en mogelijkheden voor het tuinontwerp. Tevens kijken we naar het gebruik van verschillende materialen, beplanting en afscheidingen.

Bij de conceptfase wordt door middel van sfeerbeelden en ruimtelijke schetsen een ontwerpvoorstel (of afhankelijk van de opdracht en situatie, enkele ontwerpvoorstellen) gemaakt. Deze voorstellen worden doorgesproken en eventueel aangepast.

Als u zich helemaal in het schetsontwerp van de tuin kunt vinden, wordt het ontwerp verder uitgewerkt met materiaalkeuzes, een matenplan, een beplantingsplan en wanneer van toepassing – een verlichtingsplan. Ook worden eventuele technische tekeningen gemaakt.

Naast het ontwerp van de tuin, kunnen wij u ook een 3D tuinontwerp laten zien, zodat u een goed beeld krijgt van de bedrijfstuin.

Meer weten? Neem contact met ons op

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Accepteer