Tuinontwerp, voor iedere tuin een passende vormgeving

Bij Biljoen Groen & Liemers Hendriks worden tuinplannen ontworpen voor diverse omgevingen. Voor elke tuin komen wij tot een passend tuinontwerp, zoals voor een stadstuin, een landschappelijke tuin, een kantoortuin, of een moderne natuurtuin. Wij streven ernaar om de unieke eigenschappen van de locatie, gebruikers en het programma van eisen een goede start te laten zijn voor een innovatief tuinontwerp.

Voor het maken van een goed ontwerp staat de gebruiker centraal. Wat zijn de wensen, wat is de ligging van de tuin, wilt u een open of juist een knusse en gesloten tuin? Waar is de unieke plek voor een kopje koffie? Elke tuin – groot of klein – verdient aandacht. Een goed ontworpen tuin is van onschatbare waarde; het vergroot uw leefruimte en woon- / werkplezier. Voor het maken van een goed plan doorlopen wij verschillende fasen:

Fase 1 – kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat uw wensen zijn. We bespreken de functionele overwegingen; hoe wilt u de tuin gaan gebruiken en hoe wilt u erin leven? Waar komen de plantenborders of andere groenvoorzieningen? Door middel van beelden brengen wij uw voorkeuren vervolgens in kaart. Wat vindt u mooi en wat niet? We bespreken ideeën en mogelijkheden voor het tuinontwerp. Tevens kijken we naar het gebruik van verschillende materialen, beplanting, afscheidingen en verhardingen.

Fase 2 – concept en schetsontwerp

In de conceptfase wordt door middel van sfeerbeelden en eventueel ruimtelijke schetsen een ontwerpvoorstel (of afhankelijk van de opdracht en situatie, enkele ontwerpvoorstellen) gemaakt. Deze voorstellen worden doorgesproken en aangepast.

Fase 3 – uitwerking

Wanneer u zich helemaal in het schetsontwerp van de tuin kunt vinden, wordt het ontwerp verder uitgewerkt met materiaalkeuzes, een matenplan, een beplantingsplan en wanneer van toepassing – een verlichtingsplan. Ook worden eventuele technische tekeningen gemaakt.
Alles maken wij gereed voor de volgende stap; de aanleg van uw nieuwe buitenruimte.

Interesse in één van onze diensten?
Neem contact op!