Over ons

En onze vakmannen

Over ons

En onze vakmannen

Biljoen Groen & Liemers Hendriks is al decennia lang actief binnen de groene markt en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd en gecertificeerd hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf.

Rijke historie

In het bosrijke Velp werd ruim 50 jaar geleden het hoveniersbedrijf Biljoen Groen opgericht. Biljoen Groen werd een bekende naam in Velp en omstreken door zijn vakkundig ingerichte tuinen. Liemers Hendriks richtte zich ondertussen meer op het ontwerpen, aanleggen en beheren van tuinen van onderwijsinstellingen, bedrijven, gemeenten en plantsoenen; het ‘groot’ groen. Een andere tak van het hovenierswerk.

Fusie Biljoen Groen & Liemers Hendriks

In 2016 sloegen de bedrijven de handen ineen zodat zij samen de gehele markt kunnen bedienen. Wij beschikken inmiddels over een ontwerpbureau en hoveniersbedrijf, waarbij nauwere samenwerking tussen beide disciplines voor de hand ligt. Wij zijn gespecialiseerd in tuinontwerp, aanleg, beheer en de aanleg van infrastructurele voorzieningen.

Onze vakmensen

voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van uw tuin

Onze vakmensen

voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van uw tuin

ONS TEAM

Maak kennis met onze vakmannen

Onze doelgroep

Wij richten ons op het ontwerpen en aanleggen van tuinen in de zakelijke en in de particuliere sector. Onze doelgroep bestaat uit particulieren, zakelijke klanten, gemeenten en (zorg)instellingen. Daarnaast richten wij ons op de aanleg en het beheer van grootschalige infrastructurele werken zoals schoolpleinen en buitenruimten van kantoorpanden.

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

De zorgen van de klant wegnemen staat bij ons hoog in het vaandel. Heldere communicatie, korte lijnen en een no nonsens-mentaliteit kenmerken onze organisatie. We werken met ons hart èn onze handen en streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Kwaliteitsborging staat bij ons centraal. Wij zijn dan ook lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers en aangesloten bij het Groencollectief Nederland.

hovenier velp groen tuinman

Visie

Biljoen Groen & Liemers Hendriks wil groen en het buitenleven dichter bij de mensen brengen. Dit doen wij door ontwerpen te maken voor toegankelijke tuinen die het gevoel geven er tijd in door te willen brengen; de leeftuin. Hierdoor kan er genoten worden van het buitenleven. Daarnaast onderhouden wij de tuinen zorgvuldig.

Missie

Wij ontlenen ons bestaansrecht aan het op kwalitatief hoog niveau ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van tuinen voor particulieren alsook bedrijfsleven. Kwaliteit, creativiteit en betaalbaarheid staan daarbij centraal.

Werkvoorbereiding, projectvoorbereiding, werkvoorbereider, calculator, hoveniersbedrijf, kantoor, kantoorwerk
Margareth van der Graaf
huib werkvoorbereider calculator

Uw specialist in optimaal buitenleven

Uw specialist in optimaal buitenleven

MVO

Wij onderkennen het feit dat wij als hoveniers- en groenbedrijf een voorbeeldfunctie hebben als het gaat om duurzaam ondernemen. Dit betekent dat we onze bedrijfsprestaties in economische vatbaarheid, milieuvriendelijkheid en sociale verantwoordelijkheid met elkaar overeenstemmen en zorgen dat de ‘3 P’s’ in evenwicht zijn: People, Planet & Profit. Wij nemen concrete en meetbare maatregelen om de impact op het milieu binnen het project tot een minimum te
beperken:

Elektrisch handgereedschap
Indien er handgereedschap benodigd is voor de uitvoering van werkzaamheden kiezen wij in basis voor de elektrische variant. Wij beschikken over breed scala van professioneel elektrisch gereedschap dat naast het duurzame aspect ook minder geluid produceert wat zorgt voor minder overlast.

Groot materieel en non-fossiele brandstof
Rupskranen en mobiele kranen die wij inzetten op de diverse projecten zijn momenteel nog niet beschikbaar in elektrische varianten die het (zware) werk aan kunnen. Wel zijn er voldoende ontwikkelingen op het gebied van biobrandstoffen die het mogelijk maken de impact op het milieu aanzienlijk te verkleinen.
Al het grote in te zetten materieel tanken wij op dit project met 100% non-fossiele brandstof van GoodFuels. Deze biobrandstof reduceert de CO2-uitstoot van de eindgebruiker met meer dan 95%.

VCA certificering

We zijn VCA* gecertificeerd en waarborgen hierdoor een veilige manier van werken. Door het VCA*-certificaat wordt in de praktijk gewerkt volgens de Arbowet- en regelgeving. Door het houden van bijvoorbeeld toolboxmeetings en een risico inventarisatie- en evaluatie, worden medewerkers geïnstrueerd. Er wordt aantoonbaar toegezien op veilig werken.
Door het kwaliteitssysteem staat het kwaliteitsbewustzijn van de medewerkers binnen het onderhoudsteam op een hoog niveau en zijn verbeteringen tijdens het proces gegarandeerd. Door het systeem wordt efficiënt gewerkt en de kans op falen geminimaliseerd. Door de certificering wordt kwaliteit binnen de organisatie gewaarborgd.

VCA veilig certificaat

Interesse in één van onze diensten?
Neem contact op!

Aeres VMBO Velp opleiding hoveniers

Fabian Hendriks (eigenaar)

Jeroen hovenier hoveniersbedrijf tuinaanleg tuinontwerp tuindesign

Jeroen Helming (eigenaar)