Tuinontwerp voor uw bedrijf of instelling

Bij Liemers Hendriks worden tuinplannen ontworpen voor diverse omgevingen, bijvoorbeeld voor een kantoortuin anno 2020. Wij streven ernaar om de unieke eigenschappen van de locatie, gebruikers en het programma van eisen een goede start te laten zijn voor een innovatief en passend ontwerp voor uw buitenruimte. Een ontwerp dat als visueel visitekaartje dient voor uw klanten en bezoekers.
Als erkende Groenspecialist zorgen wij bij bedrijven, instellingen, woningcorporaties en overheden voor een groene eerste indruk.Β  Elke tuin – groot of klein, verdient aandacht. Een fraai ontworpen tuin is van onschatbare waarde; het vergroot uw leefruimte en werkplezier.
Voor het maken van een plan doorlopen wij verschillende fasen:

Fase 1: kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat uw wensen zijn. We bespreken de functionele overwegingen; hoe wilt u de ruimte gebruiken en welke functie heeft hij? Waar komen de voetpaden, plantenborders, parkeerplekken of andere groenvoorzieningen? Door middel van beelden brengen wij uw voorkeuren in kaart. Wat vindt u mooi? We bespreken ideeΓ«n en mogelijkheden voor het ontwerp. Tevens kijken we naar verschillende materialen, beplanting en afscheidingen.

Fase 2 – concept en schetsontwerp

In de conceptfase wordt door middel van sfeerbeelden en ruimtelijke schetsen een ontwerpvoorstel (of enkele ontwerpvoorstellen) gemaakt. Deze voorstellen worden doorgenomen en eventueel aangepast.

Fase 3 – uitwerking

Wanneer u zich helemaal in het schetsontwerp van uw buitenruimte kunt vinden, wordt het ontwerp verder uitgewerkt met materiaalkeuzes, een matenplan, een beplantingsplan en (wanneer van toepassing) een verlichtingsplan. Ook worden eventuele technische tekeningen gemaakt zodat er vlot gestart kan worden met de aanleg.

Naast het tuinontwerp laten wij u ook een 3D ontwerp zien. Hierdoor kunt u de nieuwe buitenruimte beter visualiseren.

Meer weten? Neem contact met ons op

Neem contact op