Boomchirurgie

Boomchirurgie

Zorg voor gezonde bomen

Biljoen Groen & Liemers Hendriks zijn specialist in boomchirurgie. Het snoeien van bomen vergt specifieke kennis en kunde. Een boom groeit grillig op zijn eigen manier naar het licht en met de wind mee. Door het vakkundig snoeien is het mogelijk de groeirichting te manipuleren en het groeien in toom te houden. Door een foutieve snoei kan de boom een verkeerde vorm krijgen of uiteindelijk zelfs sterven.
Onze boomverzorgers hebben speciale kennis op het gebied van boomsoorten, de groeiwijzen, snoeimethoden, ziekten en aantastingen. Wij beschikken over speciaal materieel, zodat onze medewerkers veilig en snel grote bomen kunnen snoeien. Zo zorgvuldig als we snoeien, zo zorgvuldig ruimen we ook al het snoei- en zaagafval op.

Meer weten? Neem contact met ons op

Neem contact op

Op de juiste manier verwijderen van een boom

Wilt u een boom verwijderen? Verkeert een boom in slechte conditie óf moet deze plaats maken voor iets anders? Wij kunnen de boom snel en zorgvuldig verwijderen. We zijn specialisten in het kappen van bomen op elke locatie. Staat de boom die u wilt rooien in een dicht bebouwde omgeving, misschien zelfs met veel verkeer? Dan breken we de boom klimmend af: tak voor tak. Een speciaal afvangsysteem voorkomt schade aan de omgeving. Als er ruimte is voor een hoogwerker, gebruiken we deze om de boom af te breken. Net zo behoedzaam als wanneer we klimmen, maar sneller en gemakkelijker.

Is er alle ruimte rond de boom om deze te laten vallen? Dan vellen we de boom vanaf de grond, waarna we het hout en de takken afvoeren. Bij het verwijderen van bomen op moeilijk bereikbare locaties kunnen we ook gebruik maken van een telescoopkraan. Voorwaarde hierbij is dat we vanaf een voor de telescoopkraan geschikte opstelplaats de boom kunnen verwijderen. Dit kan voor u als klant een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Wij komen graag ter plaatse kijken om tot de beste oplossing te komen.