Tuinontwerp, voor iedere tuin een passende vormgeving

Bij Biljoen Groen worden tuinplannen ontworpen voor diverse omgevingen. Voor elke tuin komen wij tot een passend tuinontwerp, zoals voor een stadstuin, een landschappelijke tuin of een moderne natuurtuin. Wij streven ernaar om de unieke eigenschappen van de locatie, gebruikers en het programma van eisen een goede start te laten zijn voor een innovatief tuinontwerp.

Voor het maken van een goed ontwerp staat de klant centraal. Wat zijn de wensen en eisen, wat is de ligging van de tuin, wilt u een open of juist een knusse en gesloten tuin? Waar is de unieke plek voor een kopje koffie? Elke tuin – groot of klein – verdient aandacht. Een goed ontworpen tuin is van onschatbare waarde; het vergroot uw leefruimte en woonplezier. Voor het maken van een goed plan doorlopen wij verschillende fasen:

Fase 1 – kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek inventariseren wij wat wensen zijn. We bespreken de functionele overwegingen; hoe wilt u de tuin gaan gebruiken en hoe wilt u erin leven? Waar komen de plantenborders of andere groenvoorzieningen? Door middel van beelden brengen wij uw voorkeuren in kaart. Wat vindt u mooi en wat niet? We bespreken ideeën en mogelijkheden voor het tuinontwerp. Tevens kijken we naar het gebruik van verschillende materialen, beplanting, afscheidingen en verhardingen.

Fase 2 – concept en schetsontwerp

In de conceptfase wordt door middel van sfeerbeelden en ruimtelijke schetsen een ontwerpvoorstel (of afhankelijk van de opdracht en situatie, enkele ontwerpvoorstellen) gemaakt. Deze voorstellen worden doorgesproken en eventueel aangepast.

Fase 3 – uitwerking

Als u zich helemaal in het schetsontwerp van de tuin kunt vinden, wordt het ontwerp verder uitgewerkt met materiaalkeuzes, een matenplan, een beplantingsplan en wanneer van toepassing – een verlichtingsplan. Ook worden eventuele technische tekeningen gemaakt.
Alles maken wij gereed voor de aanleg van uw nieuwe buitenruimte.

Naast het ontwerp van de tuin, kunnen wij u ook een 3D ontwerp laten zien, zodat u een goed beeld krijgt van de tuin.

Meer weten? Neem contact met ons op

Neem contact op